woensdag, april 26, 2006

Rita scoort opnieuw met buitenkantje rechts

Sommige dingen zijn te doorzichtig. Neem nou de tactiek van Rita Verdonk. Vrouwtje wil daadkrachtig (rechtdoorzee) overkomen. Lekker rechts, duidelijke taal, ik tegen de rest, enzovoorts. Onderdeel van de tactiek is haar aanwezigheid dinsdag bij de presentatie van een boekje over hoe we het hier in Nederland met zijn allen doen.

Rita heeft het als minister veel te druk voor debatten met Mark Rutte, maar een eerste exemplaar van een flutboekje in ontvangst nemen, daarvoor is altijd tijd. Boekje stelt verder niks voor, het gaat om het verband Verdonk, boodschap, boekje.

Boekje heet namelijk Hoe hoort het eigenlijk.. in Nederland?, en de kaft is in de nationale driekleur. Boekje is volgens uitgever zo ongeveer onmisbaar voor wie volwaardig deel wil uitmaken van onze maatschappij. Daarvoor is kennis van gewoonten en gebruiken namelijk onontbeerlijk. Daarmee is het verhaal wel verteld. Verdonk op weg naar het herstel van de orde.

Boekje is geschreven door Kelly Snel en Janke van der Zaag. Snel is volgens haar uitgever ervaringsdeskundige op dit gebied, ze woonde namelijk enige tijd in het buitenland. Eerder schreef ze een boekje getiteld Hoe hoort het eigenlijk.. op mijn trouwdag?

Boekje is dus een beetje sneu. Niks om de hakken, dertien in een dozijn, tikkeltje Jan Peter. Je hebt ook van zulke boekjes over dineren, versieren en spreken in het openbaar.

Maar uitgever acht boekje een voltreffer. Rita vast ook. Boekje: het verspreiden van een zweetgeur wordt als heel vervelend en storend ervaren. Go Rita!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, zolang we netjes met elkaar omgaan, respect tonen en elkaar waarden en normen respecteren, dan komt alles goed.
Populistische retoriek die het vooral goed doet bij mensen die vinden 'dat vroeger alles beter was'. Op deze manier haalt Rita alle verontwaardigde oud-lpf stemmers binnen, maar ik moet nog zien of de VVD-achterban zich kan verenigen met deze houding.

Anoniem zei

Roelof zei vandaag tegen me: Hee, wat vreemd. Rutger kan wel wepplokken, maar op de krant verschijnen ho maar.'
Nu weten jij en ik hoe we over Roelof denken, dus we hechten niet zo veel waarde aan zijn opmerkingen, maar toch.. Waar ben je?? Het is maar zaai hier zonder jouw imitaties van Deze en Gene.