donderdag, mei 04, 2006


Leeg huis

Nou, daar was ie dan, Bin Jip. Erg mooie film en de dvd is nu van mij. Ik moest er nog lang op wachten, nadat ik hem online had besteld. De winkel nam blijkbaar de tijd. Heeft ook wel weer wat.

Je wacht en wacht, en ineens komt het verlossende bericht: de film kan opgehaald. Eens in de zoveel tijd komt er ook zo n verhaal voorbij, dat een brief na lange tijd toch nog bezorgd is. Wordt iedereen ook altijd zo blij van.

Wat trouwens onbezorgde brieven betreft; berichten aan God werden totnogtoe altijd verkeerd bezorgd, maar vanaf heden niet meer. Kunstenaar Johan van der Dong uit Grijpskerk heeft de misstand uit de wereld geholpen.

Brieven aan God kunnen voortaan naar Postbus 10 in zijn woonplaats. Over een jaar zal Van der Dong de brieven ongeopend verbranden en uitstrooien boven zee.

Maar goed, Bin Jip dus. Meesterwerk. Er wordt de hele film bijna geen woord gezegd, en als dat wel gebeurt, dan zeker niet door de hoofdpersonen. En de filmtitel, in het Koreaans, betekent leeg huis. Uit 2004, dus niet heel nieuw, maar wel heel mooi. Kijken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bin Jip. Daar was ie weer hoor.

lindazeg zei

Kijk ook naar 'Spring, summer, fall, winter and... spring' van dezelfde regisseur. Minstens even goed als Bin Jip, wat mij betreft zelfs nog beter!