dinsdag, september 26, 2006

Opportunistisch mannetje

De nieuwe lijsttrekker van de LPF, Fortuyn of Lijst Vijf Fortuyn inmiddels, was vanavond te gast bij Pauw en Witteman. Kon hij mooi uitleggen waarom hij in een nieuw televisiespotje als een letterlijke wederopstanding van Pim uit de lucht komt vallen.

Olaf Stuger, want zo heet hij, werd behoorlijk aangepakt. Door Pauw, door Witteman, maar het meest nog door Theo Maassen. Die was namelijk ook gast.

Je zag Maassen lijden als Stuger aan het woord was. En toen het voor de tiende keer over het gedachtegoed van Pim ging, greep hij in.

Ik weet niet of jij dat weet, zei koning Theo tegen Stuger, maar Fortuyn wilde destijds de luchtmacht afschaffen. Maar Pim ging dood en de LPF ging onder leiding van Mat Herben akkoord met de aanschaf van de miljarden kostende Joint Fight Striker, zo bracht Maassen fijntjes in herinnering.

Om retorisch toe te voegen: jij bent toch ook gewoon een opportunistisch mannetje dat hoopt te scoren met het gedachtegoed van Fortuyn?

Altijd leuk als een onafhankelijke geest zegt wat iedereen denkt.

Daarna kwam Syb van der Ploeg aan het woord. Die dankte God voor zijn leven, volgens hem een tussenstation op weg naar een volgend leven.

Op de foto het gedachtegoed van Stuger, op ware grootte.

Geen opmerkingen: