maandag, februari 12, 2007

Nieuw: een extra juichmoment

Traktatie: zomaar helemaal gratis een extra juichmoment, tijdens het WK schaatsen in Heerenveen.

Sven Kramer en Ireen Wüst, nieuwbakken wereldkampioenen allround, hadden hun eerste juichmoment na de finish op de afsluitende afstand. Thialf uit zijn dak.

Het tweede juichmoment was toen beiden tot het hoogste treetje van het erepodium werden geroepen en daar een krans omgehangen kregen. Het ijsstadion ontploft.

En toen kwam het extra juichmoment. De voorschriften vereisen tegenwoordig namelijk dat de scheidsrechter de kampioen officieel tot winnaar uitroept. En zo geschiedde.

In Kramer zijn geval: terwijl de kampioen zijn muts rechttrok, pakte Dan Immerfall de microfoon en riep hem uit tot winnaar van het WK schaatsen 2007. Applaus!

Plichtmatig enthousiasme en het was prachtig. Het deed denken aan Jack van Gelder, die in 1995 op even magnifieke als hysterische wijze een juichmoment inbouwde toen Ajax de Europa Cup I-finale had gewonnen van AC Milan. De beker werd uitgereikt, Van Gelder schraapte nog eenmaal zijn keel en sprak:

En daar komt dat gedenkwaardige moment. Danny Blind loopt voorop. En daar heeft Lennart Johansson de voorzitter van de Uefa de cup in handen en die geeft hem direct aan Danny Blind en hij houdt hem nog even weg en HIJ HEEFT HEM!! DE CHAMPIONS LEAGUE CUP IS VOOR AJAX! DANNY BLIND! KIJK NAAR DAT FEEST!

1 opmerking:

XiXi zei

Ik voel de vreugde. Ik ben niet eens voor Ajax