zaterdag, juni 09, 2007

Onbetaalbaar, het citatenboek

Great success, want het citatenboek is af. Dat had nog aardig wat voeten in de aarde. De citaten die erin staan werden twee jaar geleden al uitgesproken. Gelukkig is het de kracht van het boekje dat het niet uitmaakt hoe lang het geleden is: wie de citaten leest gaat terug in de tijd. Ineens ben je weer in het collegejaar 2004-2005.

Regelrechte klassiekers bevat het citatenboek. Wie is Fokke de Haan?, vroeg Somajeh bijvoorbeeld eens. Of deze van Walle: in 2080 – ja, dan ben ik d’r gelukkig niet meer – dan bestaat de hele wereld út moslims. Onbetaalbaar.

Nadeel van het boekje: wie er niet bij was kan zich bij sommige uitspraken weinig voorstellen. De kreet è Spaans is geen loterij! bijvoorbeeld, waarom slaakte een wanhopige Antonio Parejo Moscoso deze nou?

Voor wie zich dat afvraagt zijn er de vele extra’s, met als onbetwist hoogtepunt het onderdeel ‘Online met Jan’. Daarvoor werd enige tijd het MSN-gedrag van Jan van den Bekerom in kaart gebracht, overigens zonder dat Jan dat wist.

Resultaat: diamantjes als conjunctuurklokken zijn vet! en chocoprince…addict!. Jan, als je dit leest: bedankt!

Het citatenboek is reeds in beperkte oplage gedistribueerd. Voor belangstellenden kan een tweede druk worden gerealiseerd. Op hun beurt moeten zij zich realiseren dat er een onbekende wachttijd is en dat volgens logische economische principes de prijs stijgt naarmate de vraag toeneemt. Maar dat is logisch.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Doe mij ook maar zo'n exemplaar in dat geval! De tijd van conjunctuurklokken ligt allang achter me, maar voor de chocoprince kan je me s nachts wakker maken!

Jan van den Bekerom zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.