maandag, juli 16, 2007

Mannetjes maken de wereld mooi

Dan sta je toch wel even te kijken. Staat zomaar in de Mid-Frieslander – Mid-F voor insiders, het lokale nieuwsblad voor Boarnsterhim en omstreken, zoals de voorpagina trots meldt – een advertentie waarin een 31-jarige vrouw aangeeft vreemd te willen gaan met mannen uit de omgeving van Grou. Discr. gew., meldt ze erbij.

En dat gewoon tussen een aanbieding van dekens voor paarden en pony’s (wind en waterdicht, nu €69.50) en de wervende tekst Fruitmand bestellen? ’t Winkeltsje bellen! In een krantje waarin vooral lieden als de lokale wasmachineverkoper adverteren (Miele, er is geen betere). In een krantje waarin een stukje over het Boarnsterhim Tennistoernooi is geschreven door iemand van de tennisclub (Alle finalisten ontvingen een fraaie plant).

Tja, wat te denken. Is er misschien een huisvrouw losgelagen? Zwerft er misschien een hele roedel huisvrouwen rond Grou, op zoek naar potentiële vreemdgaande mannen waarop ze zich kunnen botvieren? Mensenkinderen, dat zou toch ook wat zijn!

Maar hoe mooi dat beeld ook is, de waarheid is het niet.

De advertentie is een list. Er staat namelijk ook: Sms ID GROU naar 2040. Dan weet ik dat het om deze advertentie gaat, tot snel! 1.50 pob. De advertentie moet euro’s lospeuteren van hitsig smsende Grousters. Met andere woorden: de advertentie maakt deel uit van een masterplan om binnen te lopen.

Ha, dat maakt die vijf regels ineens heel grappig. Want stel je eens voor. 1. Om je advertentie in de Mid-F te krijgen moet je verplicht de bon in het blad invullen. 2. De zich als vrouwen voordoende smsboeren wagen heus niet alleen in de Mid-F een poging.

Waardoor ik het al helemaal voor me zie. Ik zie sjacherende mannetjes over internet struinen, op zoek naar nog meer lokale krantjes. Ik zie diezelfde mannetjes een bon invullen van steeds weer een ander lokaal krantje, in de hoop dat wanhopige provincialen zich melden per sms. En ik zie de mannetjes op hun aller-charmantst terugsmsen, hopend op nog een smsje.

De mannetjes bestaan. De wereld is mooi.

Geen opmerkingen: