donderdag, september 20, 2007

Dobberen in Amersfoort

Dit is nou onze nieuwe tuin. Is het niet een plaatje? Compleet met schommel en schuur. Daar staan onze fietsen in. Home sweet home in Amersfoort.

De schommel, de schuur, de drie verdiepingen, het ligbad, het is allemaal maar tijdelijk. Inderdaad, zo is het met alles, maar dit is wel heel tijdelijk. Over twee maanden zijn we weer vertrokken.

Volgens de ANWB liggen Amersfoort en Utrecht 23.4 kilometer uit elkaar. Dat zijn slechts kilometers. Het verschil is enorm. Dat merk je aan alles.

Hoe automobilisten zich gedragen op een kruispunt. Hoe midden in de stad een trekker passeert. Hoe de chauffeuse van de stadsbus een vader rustig met zijn zoontje door de ochtendspits laat peddelen. In Utrecht was de bus er allang rücksichtslos langs gegooid.

Je merkt het ook op het station, waar de uitdeelsters van Spits en Dag je oprecht goedemorgen wensen.

Amersfoort is een gemoedelijk dorp, Utrecht een hectische stad. Maar daardoor ook een bruisende stad. Nu twee maanden dobberen in Amersfoort, straks weer bubbelen in Utrecht.

Voor het maken van de foto zette ik trouwens de tuindeuren even open. Waarom? Omdat wij tuindeuren hebben mensen!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

En wie maakt de tuin winterklaar?

Anoniem zei

Ik vind dat anomiem altijd ontzettend goede vragen stelt.

Anoniem zei

Ik ook!

Anoniem zei

Hoi rutger.

Pas op!!! Laat je niet verleiden tot tuinieren. Als Janne weet dat hier goed in bent, dan mag je straks altijd. TIP schoffel de mooiste bloemen om en zeg dat dit onkruid was.

……