woensdag, september 05, 2007

In het Mitsubishi Forklift Stadion

Betaald voetbal, ’t kan in Almere, staat er bij het standbeeld van de mascotte – een olijk beertje – van FC Omniworld. Tja, de club bestaat pas kort, dus eigen clubhelden à la Jari Litmanen, Milko Djurovski of Hennie Meijer kunnen ze nog niet vereren. Maar dat is nog geen excuus om zomaar een beertje te vereeuwigen, fansels.

We waren met de krant in Almere om mee te doen aan de Grote Oren Cup, een voetbaltoernooi tussen ’s lands sportredacties. De echte coryfeeën (coniferen, zoals Stef ze noemt) ontbreken daarbij meestal. Geen Mart Smeets natuurlijk, maar ook geen Humberto Tan of Tom Egbers.

Wel Ali B. en Glenn Helder. Peter Boeve was er ook, maar die is trainer van FC Omniworld. Tegen iedereen die hij tegenkwam ginnegapte hij dat ie aan het scouten was. Het zij hem vergeven.

Bij het ‘stadion’ van Omniworld wonnen we de helft van de groepswedstrijden. Om hem zelf maar even in te koppen: we speelden helemaal niet als een krant.

Dat ‘stadion’ overigens, het Mitsubishi Forklift Stadion, roept niet direct een ouderwets voetbalsfeertje op. Eigenlijk roept de hele club dat sfeertje niet op. Het beeldmerk is de paarse kop van een berggeit, of iets dergelijks. De troosteloosheid kon niet beter geïllustreerd.

Maar goed, het is ook weer niet iedere dag dat je in een heus betaald voetbalstadion komt, stelde Stef terecht vast na het Indonesische buffet. Daarom zette Robert Jan ons op de foto met Peter van Vossen, een echte conifeer en tegenwoordig assistent-trainer bij FC Omniworld.

Peter – tussen ons in – maakte geen bezwaar.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heren

Hier wordt alleen maar kelder voetbal gespeelt.