donderdag, september 13, 2007

Een geweldige pot in Tirana

Heerlijk. Eindelijk weer eens een leuke wedstrijd van het Nederlands Elftal. Albanië 0, Nederland 1, en ik heb genóten.

Meestal zijn interlands van Oranje bloedeloze aangelegenheden. Saaie combinaties tegen een machteloze tegenstander. Daar zit je dan negentig minuten naar te kijken, en aan het einde hebben we nog nipt gewonnen ook. Het Nederlands elftal is gewoonlijk als de PvdA in de jaren negentig.

Gisteravond was alles anders. Het was een spektakel. De LPF had het overgenomen. Het ging nergens over, maar als schouwspel was het fantastisch.

Onze jongens lieten zich opnaaien door rennende, vliegende en glijdende Albanezen. Er was kortsluiting. Iedereen liet zich provoceren, iedereen deed maar wat. Combinaties waren zeldzaam. Het was een heerlijke zooi.

Kers op de taart was Leo Driessen, de RTL-commentator van dienst. Hij zei dingen als: Het schijnt allemaal heel lastig te zijn vanavond. (…) Tja, dat lijkt niet eens op een schot.

De prachtige eigen goal van Mario Melchiot, het slaan van Ruud van Nistelrooy, de frustraties bij Robin van Persie, het natrappen van Wesley Sneijder, het ouderwetse robbertje vechten aan het eind. Alles kwam samen gisteravond.

Aan het eind maakte Van Nistelrooy een wereldgoal en zei Van Basten dat zijn team goed en gedisciplineerd had gespeeld. Goeie bondscoach is dat.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi rutger

Ik meende dat alleen duitsland in de laatste minuut won.