woensdag, september 19, 2007

Onthaasten met hoedjes

Zo, Prinsjesdag ook weer gehad. Ik blijf het een beetje raar vinden, dat de meest inhoudelijke dag van het politieke jaar altijd zo’n circus is.

Ondertussen is Prinsjesdag wel een uitstekende gelegenheid om even te onthaasten. Probeer het volgend jaar zelf eens: zet je voor de tv en luister naar Brecht van Hulten, die vertelt wat voor paarden er voor de Gouden Koets lopen (Gelderse) en wat voor motieven er op de jurk van Beatrix zitten (Middeleeuwse).

Enig spektakel boden de hoedjes van de aanwezige vrouwen, maar ik maak me daar ook een beetje zorgen om. Ieder jaar hebben de hoedjes langere en scherpere uitsteeksels. Levensgevaarlijk. Er zou een Meldpunt Gevaarlijke Hoedjes moeten komen.

Maar ook dit jaar bleven ongelukken uit, en toen de koningin weer in de koets stapte, vervloog de laatste hoop op enige opwinding. Ik bedoel, een onschuldig struikelpartijtje was toch aardig geweest.

Het had ook zomaar gekund. Brecht vertelde namelijk dat Bea’s jurk van erg zwaar zijde was. Dat was dus nog een heel gesjouw voor de majesteit. Tel daarbij op dat de jurk helemaal van schouders tot enkels ging, en je wist: die kon haar zomaar laten struikelen. Bovendien had de jurk een motief.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi rutger

Zijn er geen Arbonormen voor het dragen van de hoedjes en werkkleding? Het is namelijk wel in werktijd.

......