donderdag, september 27, 2007

De opmars van een dorp

Grou. Ach ja, dat mooie Grou. Het dorp bestaat al even, maar nu is de definitieve breakthrough dan toch aanstaande.

Achteraf beschouwd is De Grote Doorbraak altijd onvermijdelijk geweest. Ik bedoel, het skûtsjesilen dat in Grou begint, levert ieder jaar een prachtige bird eye view op van de geografische wederwaardigheden, zodat iedereen kan genieten van de fabelachtige waterpartijen die het hartverscheurend mooie plaatsje omringen.

En dan is er nog Sint Piter. De beste man is jaarlijks goed voor enkele minuten Jeugdjournaal, dat altijd goed wordt bekeken door de toekomst der natie. Grou is er van verzekerd dat iedere generatie bekend is met het dorp.

Maar dat is wat er altijd al was. Sinds kort is er meer. Zo was daar deze zomer de Victus, het vrachtschip dat door één gerichte koerswijziging Grou in het brandpunt van het wereldnieuws crashte. Talloze media konden maar niet ophouden te berichten over de innige verstrengeling tussen vakantiehuis en vaartuig.

Ook online timmert het bescheiden maar zelfbewuste dorp aan de weg. De inspanningen van de Grouster gemeenschap op dat vlak betalen zich overduidelijk uit, want de legendarische gebeurtenissen stapelen zich op.

Voorbeeld 1: slechts korte tijd na de publiciteitsstunt van de Victus bulderde Jan zijn klassieker ‘Allemaal!’ over de Wijde Ee, waar op dat moment het skûtsjesilen plaatshad. History in the making. ‘Allemaal!’ is inmiddels een veelgehoorde kreet in kroegen en stadions.

Voorbeeld 2: het onlangs verschenen educatieve filmpje over de gevolgen van overmatig drankgebruik werd opgenomen in Grou. De makers kozen natuurlijk niet voor niets Grou als filmlocatie. Zij wisten ook: Grou komt eraan.

En zondag werd het dorp in opmars nogmaals in de schijnwerpers gezet. Ditmaal door de 19-jarige Wietske, die bereid was zich geheel belangeloos in de armen van wereldster Enrique Iglesias te werpen. Wietske vergat het ‘Grou is toppie’-shirt aan te trekken, maar dat mag de pret niet drukken. Grou staat weer in de belangstelling en dat telt. Hulde aan Wietske!

Nu het voorwerk is gedaan, is het wachten op een gebeurtenis die Grou definitief op nummer één zet. De weg ligt dan open voor een Legends of Grou-museum, een themapark en een busroute langs hotspots. Er kan alvast worden begonnen met het fabriceren van merchandise. Als daar geld voor is.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow... Logbatterij bovenaan bij de Google-search uit dit artikel! Hier wordt een compleet nieuwe markt aangeboord.

Is de champagne al ontkurkt op de redactie?

Anoniem zei

Hoi rutger


Wel een prettig bericht van anoniem


......

Anoniem zei

haha mocht het me weer overkomen zal ik niet vergeten hulde aan Grou te roepen

Groetjes,, Wietske