donderdag, augustus 23, 2007

Er passen met gemak twee lijken in

Afgelopen maandag ging het van hieperdepiep en hoera in Heerenveen. Pake en beppe waren 55 jaar getrouwd en daardoor het terechte middelpunt van een bloemenzee en heel veel gelukwensen.

Bij die gelegenheid bevolkten we met de hele familie It Polderhûs in De Veenhoop. Lekker zitten en keuvelen, keuvelen en zitten, en nu en dan een wandeling langs het buffet, want dat was lopend.

Op zeker moment kuierden we tussen twee gangen met de hele familie voorbij het buffet. Naar buiten ging het, want Arjen had een nieuwe auto gekocht. Een Cadillac was het, en wij wilden dat fenomeen graag aanschouwen.

Daar stond ie, een Cadillac Brougham d’Elegance uit 1979, als ik het goed heb. Een enorm ding is het, en dat maakt hem nou juist zo stoer. Zo, daar passen met gemak twee lijken in, zei Henk, duidend op de kofferbak.

Janne nam plaats in het Amerikaanse gevaarte. Dat zat best lekker, zo’n enorme bank, vond ze. Ik maakte er een foto van. Jelmer maakte daar weer een foto van. Van dat tafereel had eigenlijk iemand even een foto moeten maken.

Geen opmerkingen: